Tijdelijk gesloten maar niet dicht

Lieve mensen, ik wens dat jullie allen gezond zijn en ook dat jullie naasten deze crisis goed doorstaan. Bij ons is oma slachtoffer, ze heeft het virus en al 8 weken hebben wij haar niet live gezien en gesproken. De verzorging doet haar stinkende best en met beeldbellen en onder aan het raam zwaaien zien we elkaar nog een beetje. Met oma gaat het redelijk goed, in deze is de eenzaamheid erger dan het virus.

De kookschool is dicht maar niet gesloten! Helaas geen cursussen en workshops, wel catering en verder opruimen, klussen, schoonmaken en afwachten. Zoals het er nu naar uitziet gaan we voorlopig ook niet van start. Voor mij een grote tegenvaller omdat ik nu na 8 weken de gezelligheid mis van de cursisten. Koken doen we natuurlijk nog steeds, elke dag probeer ik weer iets anders en denk na over nieuwe recepten, nieuwe workshops en cursussen. Omdat ik binnen de kookschool geen 1.5 meter kan waarborgen stel ik de opstartdatum in op 1 oktober 2020! Graag zie ik jullie dan weer in de kookschool en het is de bedoeling dat we de herfst heel leuk opstarten met behulp van social deal.

Uiteraard hou ik jullie op de hoogte middels nieuwsbrieven en facebook

 

Chinese kookcursus, CHOP STICK
Gelijk maar starten dan in oktober? Er zijn al aanmeldingen en er is nog plaats voor 3 cursisten.
In deze cursus leer je hoe je authentieke Chinese gerechten maakt. In 6 lessen elk van ongeveer 4 uur leer je wokken, chinese gerechten zoals streetfood te maken. Behandelen we e.e.a. over de vijf elementen voedingsleer. Wat zijn de Chinese gewoontes en eten ze echt alles?
Voor de laatste les mag je een gast uitnodigen die komt proeven van wat jij hebt geleerd.
meer info op de site

Wat doen we met al die tijd dat we niet aan het werk zijn, sommigen zien het als een lange vakantie, anderen zijn gewoon wel aan het werk. We krijgen heel veel informatie middels de ( social) media en dan vraag ik me altijd af; Wat is waarheid? Moeten we met z’n allen aan de baking soda? Of gaan we massaal detoxen?
Zelf luister ik altijd naar mijn lichaam, het heeft een onfeilbaar geheugen en geeft aan wat ik nodig heb…chocolade? een borrel? en gezonde voeding! Van Jolanda Dorenbos heb ik tijdens het koken voor het boek Oersterk eten heel veel geleerd over gezonde voeding en vooral dat goede voeding bijdraagt aan gezond ouder worden. Er wordt je niets verboden maar lekker in je vel oud worden wil toch iedereen?

Ik kies voor veel verse groentes en nog meer verse tuinkruiden, bieslook, peterselie en veel knoflook, daar geloof ik in en voel me er goed bij!
Vlees is lekker maar hoeft niet elke dag en vis is verreweg mijn favoriet. Dus onderaan deze nieuwsbrief een heerlijk en vooral Bourgondische recept met vis. Positiviteit en voldoende slaap doen de rest. De cursus mindfulness koken gaat in oktober weer van start.

Hou je gezond en vier het leven!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord