Gesloten wegens COVID-19 en nu?

Zo was dat even schrikken, net terug van een trip naar Istanboel waar ik workshops heb gevolgd over de authentieke Ottomaanse keuken. Een groep cursisten stond in de startblokken en bats..dicht op verzoek/bevel van de overheid. Corona/ covid virus en nu???

In eerste instantie dus geschrokken, gelijk maar planning gemaakt van alle klussen die nog gedaan moesten worden zowel privé als voor de school, thuis blijven en het lijstje afwerken en ik weet niet hoe het jullie allen is vergaan maar ik was het al gauw zat. Geen cursisten, geen keukenwerk bij dochterlief want dat was ook allemaal gesloten, er mocht zelfs niet worden gegolfd. Koken is wel zo een beetje mijn leven en ik ben altijd bezig met ingrediënten, recepten en ontdekken van nieuwe smaken. Mijn lieve man dus niet, die wil gewoon zijn stamppotje op tijd op tafel en daar geniet hij dan weer van. Zelf ga ik met mijn zus ergens een hapje eten om te proeven van de meest waanzinnig lekkere broodjes bij een Antilliaanse toko of juist de heerlijkste gerechtjes van een Indiaans eethuisje. Maar ook genieten we van Turkse simit.

Maar,…het gaat goed, de HORECA mag weer open, wel op voorwaarden en zo langzaam komt Nederland weer tot leven. We denken zelfs alweer aan vakantie en op mooie dagen zitten de terrassen vol. Natuurlijk heeft onze economie een optater gehad, denk aan al die ondernemers die het ondanks wel/niet overheidssteun het uiteindelijk toch niet hebben gered. Denk ook aan die ondernemers die kosten wat het kost toch blijven volhouden en waar ik diep respect voor heb want laten we wel zijn…het is een moeilijke tijd, vooral als je kosten 100% zijn en je omzet op 40% staat. Alles is een beetje dubbel, je mag met z’n 5 in één auto naar een restaurant maar dan mag je weer niet bij elkaar aan één tafel zitten en das niet gezellig. Veel mensen kiezen daarom ervoor catering aan huis te laten brengen want in je eigen tuin mag je dus wel met elkaar zitten aan één tafel.

In de tijd dat de kookschool dicht is denk ik veel aan mijn cursisten, hoe gaat het met hen en wanneer zouden we weer van start kunnen gaan. Dacht ik eerst per 1 oktober, nu denk ik eraan om op maandag 7 september weer open te gaan, wel op voorwaarden natuurlijk en de groepen mogen echt niet groter zijn dan 7 deelnemers. De planning voor wat er komen gaat is in de maak.

Ondertussen ben ik wel pittig bezig geweest, voor een glossy magazine wat taarten gemaakt, diverse cateringklusjes en wat nieuwe dingen uitgeprobeerd zoals een veganistisch “zalm”amuse gemaakt van wortel, druivenblad inleggen en  groentes/ kruiden drogen voor mijn eigen groenten bouillon en onze tuin staat er mooier bij dan ooit!

De kookschool is spik en span, alles is klaar om jullie weer te ontvangen in september!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord