De Chinese keuken is een veelzijdige keuken.

Door de grootte van het land en als gevolg daarvan de aanwezigheid van vele volkeren met hun eigen culturen,

klimatologische afhankelijkheden en regionale voedselbronnen, kan men niet spreken van één “keuken”.

Mings Slikker is van Chinese afkomst en heeft vanaf haar jonge jaren de traditionele Chinese keuken geleerd.

Graag deelt zij deze unieke smaken met je tijdens de Chinese kookcursus met de bedoeling dat iedereen kan meegenieten van deze heerlijke keukens.

学习如何做得很好

Xuéxí rúhé zuò dé hěn hǎo

Mings is bekend met de vier grootste keukens van China,

namelijk de Shanghai-keuken uit het oosten.

De Shzechuan-keuken uit het westen van China.

De Peking-keuken uit het noorden en

de Cantonese-keuken uit het zuiden van China.


Chopstick Chinese kookcursus:

Omdat Chinees eten lekker en bovendien gezond is kun je in 6 dagdelen leren echt authentieke  Chinese gerechten te maken.

…zorg dat je trek hebt als je komt want na het koken gaan we natuurlijk proeven en leren met stokjes te eten!

Tijdens deze cursus leer je welke ingrediënten je nodig hebt en waar je die kunt kopen.

Welke materialen  je nodig hebt.

Snijles en smaken combineren.

Spelen met vuur en koken met al je zintuigen.

Het geheime familierecept “aromatische meestersaus”, en meer over  China en de Chinese eettraditie.

Voor de laatste les mag je een gast uitnodigen want dan gaan we gezamenlijk een echte Chinese maaltijd maken zodat  jouw gast kan proeven wat je hebt geleerd.

En aldoende leer je gelijk hoe je thuis ook een complete Chinese maaltijd kunt maken.

Duur: 6 dagdelen van ongeveer 4 uur
Prijs: € 445,00 per persoon
Aantal deelnemers: 4 tot 6 personen
Inclusief: Materialen, professionele begeleiding, werkbladen & recepten

Chinese vervolgcursus

Voor wie meer wil is er de vervolgcursus.

In de vervolg cursus van 6 dagdelen gaan we nog meer authentieke gerechten maken .

In het bijzonder de traditionele bedelaarskip en tipan gerechten.

Daarnaast gaan we meer aandacht besteden aan de 4 verschillende keukens van China en niet alleen de verschillen worden belicht,

maar ook de overeenkomsten van deze gevarieerde keukens.

Om de vervolgcursus te kunnen volgen moet je echter eerst de basiscursus hebben gedaan.

Net als bij de basiscursus mag je voor de laatste lesdag ook weer een gast uitnodigen om gezamenlijk een Chinese maaltijd te gebruiken.

Door de cursisten gekookt.

Duur: 6 dagdelen van ongeveer 4 uur
Prijs: € 445,00 per persoon
Aantal deelnemers: 4 tot 6 personen
Inclusief: Materialen, professionele begeleiding, werkbladen & recepten

Neem contact met ons op

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

%d bloggers liken dit: