Net als elk ander ambacht kent koken bepaalde handigheidjes en trucjes.

Het zijn deze waarnemingen, foefjes en vaardigheden die ik afgelopen 50 jaar in diverse soorten keukens heb geleerd.

Van mijn vader, van mijn moeder, collega’s en leermeesters zoals Ramon Beuk, Cas Spijkers en Rudolph van Veen waar ik trainingen heb mogen volgen.

Ik probeer door te geven wat ik heb geleerd en leer nog steeds bij.

Ook zaken die ik per ongeluk heb geleerd in restaurantkeukens waar het op snelheid, en kwaliteit aankomt en waar ik in noodsituaties heel snel moest bedenken wat te doen.

De technieken herhalen, dag in dag uit om ze steeds  beter eigen te maken.

Basis kookcursus:

De basis kookcursus bestaat uit 6 avonden.

Elke les leer je een andere kooktechniek en omdat waren en productkennis belangrijke onderdelen van het koken is , besteden we daar ook aandacht aan.

Na het koken gaan we proeven en kunnen we met elkaar bespreken wat goed gelukt is en wat meer aandacht verdient.

Eten dat overblijft neem je mee naar huis zodat het thuisfront ook kan genieten van het geleerde.

Een kook/werkboek zorgt ervoor dat je het geleerde ook thuis kunt maken en in noodgevallen,…dan bel je de helpdesk van Koken & proeven,  een unieke service voor de cursisten van de kookschool.

Duur: 6 avonden  van ongeveer 3.5 uur
Prijs: € 445,00 per persoon
Inclusief: Materialen, professionele begeleiding, werkbladen & recepten

Basis kookcursus vervolg:

Je hebt de smaak te pakken?

Dan kun je je keuken vaardigheden verfijnen in een vervolgcursus. In deze cursus gaan we verder in op kook en snijtechnieken en wat je moet weten als hobby kok.
En omdat soep en sauzen alles net even lekkerder maakt besteden we aandacht aan de basis hiervan .

zo leer je hoe je gemakkelijk een heerlijke saus maakt en hoe je hiermee kunt variëren.

Duur: 6 avonden van ongeveer 3.5 uur
Prijs: € 445,00 per persoon
Inclusief: Materialen, professionele begeleiding, werkbladen & recepten

Top recepten voor thuiskoks:

Je bent al thuiskok en wil graag nieuwe ideeën opdoen?

Top recepten voor thuiskoks, een cursus van 6 dagdelen waar je nieuwe ideeën krijgt over smaakcombinaties, dresseren en leuke tips om jouw borden nog mooier te maken.

In deze cursus ga je helemaal zelf ervaren wat je kunt doen met vis, gevogelte of een mooi stukje vlees.

Op de laatste cursusdag leren we een mooi dessert te maken en mag je een gast uitnodigen.

Op deze dag wordt de kookschool even een top restaurant met jullie cursisten als top koks.

Deze laatste lesdag is inclusief een 4 gangen-menu met wijnarrangement voor jouw gast, door jullie gekookt en geserveerd.

We werken tijdens deze kookcursus met prachtige ingrediënten en gebruiken leuke keukentechnieken

Duur: 6 dagdelen van ongeveer 4 uur
Prijs: € 595,00 per persoon
Inclusief: Materialen, professionele begeleiding, werkbladen & recepten en het eind diner

Neem contact met ons op

%d bloggers liken dit: